Steeds meer kerken besteden aandacht aan de visie van de Palestijnse predikant Munther Isaac. HIj is de auteur van het boek ‘De Andere Kant van de Muur’. Zo heeft de Doopsgezinde gemeente in Groningen een cursus georganiseerd rondom het boek.
Munther Isaac is predikant in de Geboortekerk in Bethlehem. Rond kerst gaat het vaak over het Bethlehem van lang geleden, maar hoe is het om daar nu als christen te leven? Welke bewegingsvrijheid heb je nog als je slachtoffer bent van geweld en onderdrukking?
Dit zijn vragen en geluiden vanaf de andere kant van de muur die momenteel dwars door Bethlehem loopt. Ze zijn in het licht van het 75-jarig bestaan van de staat Israël extra relevant. Zeker nu de ontwikkelingen van de afgelopen weken (en dus ná de publicatie van dit boek) pijnlijk laten zien dat vrede op aarde ver weg is. Tijdens deze Theologische Verdieping luisteren we naar die andere kant van de muur en wat dat ons geloof te zeggen heeft. Let op, het accent ligt op het theologisch appel en niet op de historische of politieke duiding van het conflict.”
https://doopsgezindengroningen.nl/agenda/cursus-de-andere-kant-van-de-muur/
"Ik ben bang,’ schrijft Stefan Paas, ‘dat we dit steeds vaker zien in politieke partijen:…
“Zalig de vredestichters, want zij zullen kinderen van de Eeuwige genoemd worden.” Deze ene zin…
Wie pleit voor vrede, wordt al snel beschuldigd van naïviteit of verraad: “Moeten we dan…
"De wereld zal je vragen wie je bent, en als je het zelf niet weet,…
'Ik moet me er maar bij neerleggen… het is nu eenmaal mijn karma.' Ik hoorde…
‘Waar is het Leven dat we in het leven hebben verloren?,’ vroeg T.S. Eliot zich…