De weg van het onbekende

weg-van-het-onbekende

Weg van het onbekende is een intrigerend boek, geschreven door Ignace de Haes en Paul van der Velde. Het boek gaat over de zin van het Niet-Weten. De weg die wij allemaal moeten nemen. Wat er in de toekomst gebeurt, weet niemand. Keuzes maken in je leven en niet weten wat de uitkomst is.

In de eerste hoofdstukken wordt het Niet-Weten bekeken vanuit het boeddhisme en het westers filosofisch denken. Aan het eind van deze hoofdstukken staan samenvattingen met leerpunten uit dat hoofdstuk. Het boek geeft handreikingen en adviezen.

De schrijvers gaan daarna met elkaar in gesprek. Het Niet-Weten wordt onder andere gekoppeld aan geloven, liefde, controle, macht, onmacht en twijfel. En zo komen de schrijvers vanzelf op nog andere woorden, die met het Niet -Weten te maken hebben. Dit zet de lezer aan tot verder nadenken. Hoe kunnen woorden met elkaar te maken hebben en hoe kunnen wij als mens omgaan met het Niet-Weten

Citaat: Vertrouw dat het goed komt, ook al weet je het niet. Of anders gezegd: Wantrouw degene die het weten en wantrouw jezelf wanneer je het weet, vooral wanneer je het voor een ander goed weet.

Het is dan wel een lijvig boek, het leest ook makkelijk. Het is mooi beschreven. In het besef dat wij niet alles kunnen en hoeven te weten en daarin te berusten, ligt de zin van het Niet-Weten. Keuzes moet je maken en  accepteren, omdat je nooit weet hoe de keuze uitpakt die je  op een bepaald moment wel hebt genomen.

Boekrecensie: door Hannie van der Woude. Bron : landelijk expertisecentrum sterven

Geef een reactie

Your email address will not be published.